Undgå indbrud i dit hjem

0
1351
dør_låses

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der sker i gennemsnit et indbrud hvert kvarter i danske hjem. Derfor er det vigtigt at forebygge så godt man kan for at undgå at indbrudstyven vælger dit hjem næste gang.  

Skift låsen  

Hvis du har de gamle runde nøgler, kan du være et let offer for indbrud. Man har nemlig set en tildens med at i de områder man har haft fokus på at få skiftet gamle låse ud med nye mere sikre låsesystemer, er antallet af tyverier faldet. 
Fordelen ved at skifte de gamle låse er, at det ikke er muligt at dirke eller bore op. Så hvis du ønsker at skifte din lås, skal du have fat i en låsesmed der kan gøre det for dig.
Det anbefales også at du skifter din lås, hvis der er tegn på slitage. 

Nabohjælp 

Noget andet man har fundet ud af har stor effekt er nabohjælp. Nabohjælp er en ordning, hvor naboerne skilter med at de holder øje med hinandens boliger, hvis nogle er væk. Dette ved tyvene godt virker, og derfor holder de sig ofte væk fra nabohjælp mærkede boliger. 
Man kan også hjælpe hinanden ved f.eks at få naboen til at parkere en af sine biler, hvis han eller hun har flere, i din indkørsel, så det ligner du er hjemme, selvom du er væk. 

Lad lyset stå tændt hvis du er væk 

Hvis du er væk over natten eller i en længere periode, kan det være en god ide at lade noget lys stå tændt, så det ligner der er nogle hjemme.
Man kan også få smarte pære, du kan styre via en app. Så du f.eks. kan sige der skal slukkes for lyset kl 23 og tændes igen kl 6. eller du kan tænde og slukke lidt på skift så det ligner der er aktivt nogen hjemme. Denne funktion har også hjulpet meget på antallet af indbrud.