Tærer de unge på systemet?

0
1007
Tærer de unge på systemet?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Modtager du dagpenge, har du mere eller mindre en fridag hver eneste dag, indtil du kommer i job. På trods af de mange jobansøgninger, du løbende skal sende til relevante virksomheder, kan du i større eller mindre grad gøre, hvad der passer dig – så længe du ikke forlader landets grænser. I Danmark er lovgivningen således, at du ikke må tage på ferie eller på nogen rejser, hvis du modtager dagpenge fra staten. Er du i tvivl om, hvad du kan modtage hver måned, kan du se en oversigt over dagpengesatser her.
Det er de dagpengesatser, der er gældende på nuværende tidspunkt. Disse kan sagtens ændre sig over tid, da lovgivning og skiftende regering kan ændre på reglerne.

Desværre er det sådan, at dimittendledigheden er ret stor blandt humanister, når de kommer ud fra universitetet. Omvendt forholder det sig med de studerende, der har valgt en mere teknologisk uddannelse såsom ingeniør eller økonomi. De har ofte lidt nemmere ved at finde et arbejde, når de er færdiguddannede. Hvorvidt det er førstnævnte uddannelse, der er skruet forkert sammen, ved vi ikke, men de kolde statistikker taler med al tydelighed sit klare sprog.

Flere unge dimittender vælger ret bevidst at holde noget ”ferie”, når de er færdiguddannet. Det kan anses for en slags afslapning efter fem eller flere år, hvor de langt om længe har trække vejret og slippe for at læse lektier og gå til eksamen. I stedet kan de mødes i byerne rundt omkring og drikke kaffe om formiddagen, træne efter frokost og gå i byen om aftenen. For folk ude fra kan det tolkes som snylteri, at de unge bare får og får og får. De har fået uddannelsesstøtte gennem fem år, hvor de efterfølgende modtager dagpenge, fordi de er for dovne til at få sig et arbejde. Men så er det heldigt, at de nuværende dagpengesatser ikke er specielt høje.