Stillesiddende arbejde ødelægger dig

0
1047

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ovenstående overskrift kan måske lyde lidt voldsom, men det er den også. Der er nemlig rigtig mange danskere der arbejder foran en skærm, hvilket betyder at de mere eller mindre sidder ned 8 timer om dagen. Det siger sig selv, at dette ikke kan være godt for kroppen, der skabt til at bevæge sig. Hvis kroppen ikke bliver bevæget, så falder den sammen og bruger man ikke sine muskler bliver de slappe. Det kan godt være, at du dyrker motion ved at cykle, løbe eller gå i fitnesscenter, men hvis du samtidig sidder ned 8 timer hver dag, dræner du effektken.

Rejs dig og styrk din ryg

En af de absolut vigtigste elementer i din krops sundhed er din ryg. En stærk ryg er udgangspunktet for en stærkt krop. Lige netop ryggen er også er den “kropsdel” der bliver mest presset af at sidde ned så mange timer. Hvis du har en god kontorstol, der er ergonomisk og indstillet korrekt så giver den dig god støtte og sørger for at du sidder oprejst. Alligevel er der mange, der har en tendens til at sidde og falde lidt sammen. Det menes at omkring 80% af alle danskere i løbet af livet har rygsmerter. Der er naturligvis mange forskellige former for rygsmerter, og de kan skyldes mange ting, men rigtig mange skyldes dårlige arbejdsstillinger og for meget stillesiddende arbejde.

Sygemeldinger hjælper langt fra altid

Det er naturligvis “fristende” at melde sig syg på grund af rygsmerter. Det er dog langt fra altid, at dette rent faktisk er en god ide. En sygemelding er ofte lige med, at man kommer til at være inaktiv og man er stille for at skåne ryggen. At “skåne” ryggen er dog langt fra altid en god ide, ofte er det nemlig langt bedre med bevægelse og aktivitet end at ligge stille og ikke bevæge sig. Tal fra rigshospitalet viser faktisk, at hvis man første er sygemeldt i nogle uger daler sandsynlighed for at man vender tilbage. Jo mere passiv man er, jo længere tid tager det nemlig også at komme ovenpå.