Spar penge på mad og indkøb med disse gode råd

0
1156

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man har en travl hverdag, som er fyldt med en masse andet end lige netop at kokkerere aftensmaden eller frokosten til dagen efter, kan det være en fristende fornemmelse blot at smække benene op, nyde et lækkert glas whisky og lade smartphonen eller computeren hjælpe med at bestille en omgang take away. Dog kan dette også blive en meget dyr fornøjelse i længden, hvorfor du her får nogle gode råd til, hvordan du kan spare penge på mad og indkøb i en travl dagligdag.

  • Læg et madbudget. For at kunne holde et skarpt øje med de udgifter du bruger på mad, kan det være en god idé enten at hæve et bestemt beløb hver måned, eller lave en separat bankkonto, som kun må gå til mad. Sørg for at være realistisk med det beløb, du beslutter dig for, da der skal være nok penge til at kunne købe mad hver måned, men samtidig ikke så mange penge at du kommer til at lade dig selv skeje alt for meget ud.
  • Lav din egen mad og spar penge. Der er mange penge at spare ved hjemmelavet mad, selvom fastfood og take away ofte kan være fristende. Det kan være en rigtig god idé at lave store portioner og fryse det ned i mindre portioner, sådan at du, på en travl dag, nemt kan tage en omgang aftensmad op af fryseren. På den måde er du også fri for både at skal handle ind samt lave mad hver dag, men kan gemme madlavningen til de dage, hvor du har tid og overskud til det.
  • Fyld køkkenskabene og fryseren op med basisvarer. På denne måde vil du, hvis du skulle løbe tør for penge til mad sidst på måneden, altid lave billige retter med pasta, ris, havregryn, frostvarer og dåsemad såsom hakkede tomater og majs.