Sådan minimerer du Co2 udslippet på din næste ferie

0
893
natur

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I alt for mange år har vi ikke skænket miljøet en tanke. I den forbindelse har vi bare benyttet os af fossile brændstoffer som på samme tid har udløst tonsvis af Co2 ud i vores atmosfære. Dette betaler vi for i dag med klimaforandringer som i sidste ende kan ende vores tid på jorden. Men selvom truslen er alvorlig, så har vi danskere i mange år ignoreret det. Især når vi tager på ferie, så lukker vi øjnene for, hvad det gør ved miljøet, at vi skal en tur til Tyrkiet for at sole os. Dermed ikke sagt at vi ikke bør tage på ferie, men der findes mere miljørigtige måder at gøre det på. I år giver det måske sig selv på grund af corona, men det er også aktuelt når verden igen bliver “normal”.

Spar og udnyt naturen

Det lyder voldsomt at udnytte naturen, men hvis vi gerne vil spare naturen, så gælder det om at udnytte dens ressourcer. Der er nemlig ikke nogen som siger, at vi skal overnatte på femstjernede hoteller, hvor der bliver brugt enormt meget energi på at holde hele hotellet kørende. Desuden betaler man flere tusinde kroner på at komme så tæt på den smukke natur som muligt. Men hvorfor ikke bare bo i den? Hvis man virkelig vil tæt på den smukke natur, gælder det bare om at finde vandretasken og pakke et telt, og så er det ellers bare afsted.

Benyt offentlig transport

Her vil de fleste nok rigtigt nok mene, at fly er offentlig transport. Alligevel er flyrejser enormt dårlige for miljøet, da et fly bruger enormt meget brændstof til at flytte forholdsvist få rejsende. Alligevel er det vigtigt at benytte sig af offentlig transport, da det er bedre end hvis alle kørte selv. Her er toge og busser gode løsninger, da de bruger minimalt med brændstof i forhold til antallet af passagerer.

Udforsk det danske land

Selvom mange mener det er sjovest at komme udover Danmarks grænser for at finde bedre vejr og andre spændende kulturer, så har Danmark også en masse at byde på. Den danske natur er utroligt smuk, og især om sommeren kan man udnytte vandrestier og naturcampingpladser. Hvis det skal være lidt mere komfortabelt, er det stadig meget mere miljøvenligt at leje et sommerhus i Danmark, end det er, at rejse udenlands.

Lav din mad selv

Igen er det ikke nogen man tænker over, når man planter sig på den familierestaurant som findes et stenkast fra ens hotel, men mange restauranter er ikke gode for miljøet. Madvarende kræver ofte meget energi at producere og tilberede, og så bliver der mange steder smidt alt for mange madvarer ud. Alt dette kan man undgå, hvis man vælger at lave sin mad selv.