Sådan kommer du i gang med aktiehandel

0
921

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Man kan hurtigt fristes til at tro, at det er nødvendigt at være bankdirektør, børsmægler eller analytiker for at få succes med aktiehandel. Hvis du sætter dig grundigt ind i tingene, behøver det dog slet ikke at være så vanskeligt. 

Når du skal investere penge i aktier, er det nødvendigt, at du har nogle penge, du kan investere. Du bør derfor lægge et månedligt beløb til side, som du overfører til din investeringskonto. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at investere, finder du en masse information om aktiehandel på Mininvestering.dk, som er utroligt nyttige, uanset om du er erfaren på området eller slet ikke har forstand på aktiemarkedet.

Når du har samlet et vist beløb, bør du satse alle pengene på én gang, så du ikke bare investere et par hundrede kroner en gang imellem. Det er med til at nedbringe dine udgifter, samtidig med at du har større chance for at få held med dine investeringer.

Investér ikke i noget, du ikke har forstand på

Det er en dum idé at investere penge i en branche, du ikke har forstand på. Dermed ikke sagt, at du skal vide alt om det selskab, du investerer i – slet ikke, faktisk. Men du bør ikke løbe en chance og købe en spontan aktie, fordi du har hørt om den fra din nabo eller i en Facebook-gruppe. 

Det handler om at købe med hjernen og ikke med hjertet. Du bør kun lægge penge i virksomheder, du tror på, vil klare sig godt fremadrettet – og altså ikke fordi du selv godt kan lide dem. Du bør være strategisk, når du investerer.

Spred din investering

Det er ikke nogen god idé udelukkende at investere i én branche, ét geografisk område eller én virksomhed. Du bør sprede dine investeringer til forskellige brancher og forskellige lande. På den måde er du mere sikker på, at din investering rent faktisk giver et positivt afkast.

Du kan med fordel investere i såkaldte ETF’ere. ETF står for Exchange Traded Funds, og det er betegnelsen for en fond, som automatisk spreder dit beløb ud på forskellige aktier. Du behøver altså ikke at kende aktiemarkedet ud og ind for at sprede din risiko.