Sådan hjælper du bedst dine børn med lektierne

0
955

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nok at se til som forældre. Man skal hjælpe sine børn på mange forskellige måder, både ved at støtte dem og desuden hjælpe dem, hvor der er brug for hjælp. Noget af det, forældre ofte er nødt til at hjælpe børnene med, er lektier. Når børnene er gået hjem fra skole, er læreren der ikke længere til at hjælpe barnet med svære opgaver, og det er her forældrene kommer ind i billedet. Hvis det er længe siden forældrene selv har gået i skole, kan det være svært at finde ud af, hvordan man bedst hjælper sit barn igennem lektierne.

Lav en lektieplan

En god måde at strukturere lektielæsningen på, er ved at lave en ugeplan over, hvad der skal laves. Det er en god idé hvis børn allerede i en tidlig alder lærer at strukturere deres tid. Derfor kan en ugeplan være en god hjælp til at skabe struktur. Ud fra ugeplanen kan I se på, hvornår der fås lektier for, og hvornår barnet har tid til at lave dem – og eventuelt, hvornår du har tid til at hjælpe. Ved hjælp af en ugeplan kan du hjælpe med at sørge for, at lektierne bliver lavet, samtidig med at barnet kan passe sine fritidsaktiviteter og legeaftaler.

Strukturér lektielæsningen

Når du skal hjælpe barnet med at få lavet sine lektier, er det en god idé at dele lektierne op i mindre bidder. På den måde bliver lektierne langt lettere at gå til, og samtidig kan de små pauser gøre, at det bliver lettere at koncentrere sig om lektierne. Børn kan have svært ved at koncentrere sig i længere tid ad gangen, og derfor er det godt at dele lektierne op.

Alt efter hvor selvstyrende dit barn er, kan det være vigtigt som forælder at styre en smule, så lektierne bliver lavet. Mange børn sætter pris på, at forældrene hjælper med lektielæsningen. For at få den bedste oplevelse ud af lektielæsningen, er det vigtigt at forældrene engagerer sig i det. Hvis forældrene ikke koncentrerer sig om lektierne, vil barnet højst sandsynligt heller ikke gøre det. Det er vigtigt at I viser interesse for barnets lektier og det, barnet laver.

Løs opgaverne med en kridttavle

Hvis du eksempelvis skal hjælpe dit barn med at lave matematik, kan en kridttavle være en rigtig stor hjælp. Tavlen kan gøre det lettere at forklare ting, eller den kan hjælpe med at gøre lektieløsningen af matematik til en mere interaktiv og sjov oplevelse. Du kan købe en kridttavle her, som kan hjælpe dine børn godt igennem lektierne.