Sådan finder du det perfekte gulv

0
970

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At investere i et nyt gulv kan på mange måder sammenlignes med at skulle købe en ny bil, for som det ses hos en af landet største forhandlere FlotteGulve.dk er udvalget stort og samtidigt er det et valg, der har betydning mange år frem i tiden.

Når du køber en ny bil vil du helt naturligt overveje forskellige faktorer så som dine behov, økonomi, sikkerhed og selvfølgelig også design. Du kan med fordel gøre det samme, når du ønsker et nyt gulv, på den måde sikrer du nemlig at du finder det perfekte gulv til lige netop din bolig. Her kan du læse nogle spørgsmål, som du med fordel kan stille dig selv før du køber gulv.

Hvad skal gulvet kunne og hvad er dine behov?

Der findes mange forskellige gulvtyper og de er ikke alle lige egnede til alle formål. Skal gulvet eksempelvis lægges i et badeværelse, så skal det leve op til de strenge krav, der i Danmark er for gulve, som lægges i vådrum. Men også i køkkenet, hvor der ofte spildes, i kælderen hvor der kan være fugtigt eller i havestuen, hvor der kan være meget store temperatursvingninger i løbet af året, skal du sikre dig at gulvet kan klare de udfordringer, det vil blive udsat for.

Det er også værd at overveje, om gulvet skal kunne hjælpe på lydakustikken i rummet og hvorvidt en god gangkomfort er vigtig. Lægges gulvet et sted, hvor du står meget op, så vil et klinkegulv f.eks. være hårdere for knæ og ryg end et vinyl eller korkgulv. Så klargør for dig selv, hvor dit nye gulv skal ligge og hvilke krav dette stiller til gulvet og spørg eventuelt din forhandler om råd, så du får et gulv, der lever op til dine behov.

Hvad siger økonomien?

Det er træls at forelske sig i et bestemt gulv og så ikke at kunne købe det fordi det ligger langt over budgettet. Så fokuser på gulve, der ligger i en prisklasse, du har råd til og overvej at være åben overfor andre gulvtyper. Drømmer du om et plankegulv med flotte lange planker, så kan det godt være det ligger udenfor budgettet, men da laminatgulve i dag er meget tro kopier af trægulve, kan du sagtens skabe et flot plankelook ved i stedet at vælge denne gulvtype.

Når du fastlægger økonomien, så husk både at tænke på prisen her og nu samt prisen i det lange løb, nogle gulvtyper har en længere levetid end andre. Da der samtidig er en vis sammenhæng mellem kvalitet og pris kan det billige valg her og nu sagtens være det dyrere valg i længden.

Hvordan skal gulvet se ud?

Gulvet er en stor del af din indretning og derfor skal du selvfølgelig også tage gulvets udseende med ind i dine overvejelser, men her er det helt op til din smag og indretningsstil, hvad der er det rette valg.