Lav sunde snacks til julen

0
1300

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Uanset om du kan lide det eller ej, så kommer man ikke uden om, at julen er lige om hjørnet. Med julen kommer der masser af stress og jag, masser af udgifter til gaver og meget andet. Men heldigvis er julen også mange andre ting, og det er også tid for samvær med familie og tid til dem man har kær. Hvis man er typen, der går op i sundhed, er det på mange måder en ganske forfærdelig måned. Det er nemlig en måned fyldt med kalorier i en mængde, hvor de fleste andre måneder på kigge forundret til.

Julefrokoster med overflod af mad, øl, snaps, risalamande, kager, julegodter, æbleskiver, gløgg og meget meget andet, der ikke tæller de positive point i kalorieregnskabet. Hvis du gerne vil have en lidt sundere jul, men stadig gerne gerne vil have lidt lækkert og ikke gå på kompromis med smagen.

Lav dine egne snacks

Udover det klassisk konfekt der som regel består af marcipan, nougat og lignende, så findes der mange alternativer, der er langt sundere. En af dem er at tørre frugt. Ved at tørre frygt, eller rettere at dehydrere dem, så bibeholder man både vitaminerne, nærringsstofferne og mineralerne. De får samtidig en langt mere intens smag og kommer til at minde mere om slik end om frugt. Det betyder også, at det er egner sig super godt til snacks.

Sådan tørrer du frugt

Der findes mange måder at tørre eller dehydrere frugt, men der er ingen tvivl om, at den bedste og nemmeste måde er i en dehydrator. På den måde kan du lave mange forskellige slags af gangen, og på ganske kort tid, kan du lave snacks til flere uger (og de passer også godt til madpakken). Du kan finde en her, eller du kan gå i din nærmeste isenkræmmer. En dehydrator kan koste mange tusinde kroner, men de kan også fås til ganske få hundrede kroner, det afhænger alt sammen af dit behov.

Hyggelig aktivitet

Udover at det er et sundt alternativ til den store mængde juleslik og godter, så er det også en hyggelig familieaktivitet, som man kan lave med sine børn. Det er naturligvis for sent til selv at plukke æbler og lignende, men der er også meget hygge forbundet med at stå og skære det ud. Samtidig giver det dine børn en god forståelse for, hvor maden kommer fra. De vil sikkert også være mere tilbøjelige til at vælge dette lidt