Fordyb dig i en god bog og lad batterierne op

0
1200
View of beautiful red-haired teen girl reading book in her bed

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Forestil dig, at du står i den situation, at du har fået en fridag foræret af dit arbejde. Børnene er i skole, din partner er på job, og du har bare… fri!

Hvad ville du bruge den fridag på? Mange ville nok straks tænke på, at der var nogle praktiske opgaver, som ville være gode at tage fat på, nu hvor resten af familien er ude af døren: rengøring, tøjvask, sortere legetøj, skifte sengetøj… Og det kan du da også bruge lidt tid på, men vi vil anbefale, at du også tager dig tid til at læse i en god bog. Forskning viser nemlig, at læsning er utrolig godt for din hjerne og dit humør! Er du lidt i tvivl om hvilken bog, du skal give dig i kast med, så gå på opdagelse i det brede udvalg af spændende bogtitler lige her.

Du træner din hjerne ved at læse

Når du læser, påvirker det din hjerne positivt. Det øger nemlig blodtilførslen til de områder i din hjerne, du bruger, når du skal koncentrere dig. Et studie har vist, at når vi fordyber os i en bog, så arbejder hjernen på en anden måde, end når vi blot skimmer en tekst (fx dagens avis eller nyheder på nettet). Mentalt udfordrende aktiviteter som at læse, spille skak eller lave krydsord, ung som gammel, vedligeholder din evne til at huske og tænke skarpt.

Du reducerer stress ved at læse

Når vi giver os tid til at læse en bog, reducerer vi følelsen af stress. Forskning viser, at den bedste måde at slappe af på, er at læse bøger. Fordybelsen er en slags flugt fra hverdagen, og den er med til at stimulere din kreativitet. Hvis du har vanskeligt ved at falde i søvn, så er læsning en god måde at hjælpe din krop til at slappe af på og tune den ind på, at det er tid til at sove. Indfør det som et putteritual for dig selv frem for at se TV eller kigge på telefon. Mærk hvordan din krop dag for dag bliver bedre og bedre til at give efter for søvnen.