Fordele ved at bruge kondom

0
1377
kondom

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange unge bruger ikke kondom når de dyrker sex, også selvom det er med en fremmed de lige har mødt. De fleste tænker ikke på konsekvenserne ved ikke at have kondom på. Så længe pige bare er på p-piller, så hun ikke bliver gravid, så er de tilfredse. Men at blive smittet med en kønssygdom, kan have nogle forfærdelige konsekvenser, som de fleste ikke er klar over. Vi vil derfor her i artiklen fortælle om de forskellige typer kønssygdomme og hvilke symptomer og konsekvenser de kan have. 

Klamydia 

Klamydia er en seksuelt overført sygdom, som er forårsaget af bakterien Chlamydia trachomatis. Klamydia er den mest udbredte kønssygdom herhjemme. Der behandles omkring 30.000 om året, me det er ikke alle der bliver behandlet, så man mener at der er mange flere der er smittet. 
Klamydia går ind i cellerne i urinrøret og livmoderhalsen og formere sig inden i cellerne. 
De fleste kan ikke mærke symptomer når de bliver smittet, men dem der kan, mærker smerter når de tisser. Hvis du ikke bliver behandlet, kan sygdommen i værste tilfælde gøre en steril  

Gonore  

Gonore er en kønssygdom forårsaget af bakterien Neisseria gonorrehoeae, eller på dansk kaldes det en gonokok. Der er ca 4-500 om året der bliver smittet med gonore.  

Nok ikke første gang 

Hvis du møder en sød person i byen og i ønsker at tage med hinanden hjem, og personen så foreslår i dyrker sex uden at bruge kondom, er det nok ikke første gang personen ikke bruger kondom, og så er risikoen for at personen er smittet forholdsvis stor. For han eller hun kan jo sagtens sige eller tro at hun eller han ikke er smittet, men stadig være det.
Så brug nu bare det kondom og nyd det og hinandens selskab.