Får din hund nok motion?

0
948

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke kun for at komme i god form, du træner din hund. Det er samtidig en mulighed for at undersøge terrænet, de mange spændende lugte og lege med andre hunde.

Omkring 40 procent af husstandene, der befinder sig i Australien, har en hund. Det svarer til omkring 5 millioner hunde i hele landet, der bor hos australske familier. Alligevel er det omkring 40 procent af hundene, som ikke får nok motion. Det resulterer i, at de bliver overvægtige eller fede.

Hvorfor lufte sin hund?

Nogle hundeejere tror fejlagtigt, at det er nok blot at lukke hunden ud i baghaven, fordi det vel kan være det samme. Der er dog mange årsager til, at baghaven ikke er nok, når en hund skal bevæge sig. En god gåtur giver ikke alene hunden mulighed for at få rørt sig – det giver også hunden mulighed for at socialisere med andre hunde, undersøge lugte og lege med andre hunde.

En hund er et positivt væsen, hvorfor de bliver glade, så snart de ser, at du tager hundesnoren frem. Når du lufter din hund, får den samtidig mulighed for at være sammen med sine ejere, hvilket den elsker. Du bør ikke undervurdere, hvor vigtigt det er for hunden at have dig på tomandshånd.

Hvad sker der, hvis ikke hunden bliver luftet?

Hvis ikke du husker at lufte din hund, risikerer du, at hunden bliver overvægtig og udvikler fysiske problemer, som er forårsaget af muskulære lidelser og stofskiftesygdomme. Herudover kan hunden også få adfærdsmæssige problemer, som er et direkte resultat af, at den er frustreret og irriteret.

Du bør derfor fokusere på at gå langt med din hund hver dag. De forskellige racer kræver forskellige motionsniveauer, men fælles for dem er, at det kræver, du er engageret og hjælper din hund med at få motion, hyggeligt samvær med sin ejer og kommer i selskab med andre hunde, som også er ude for at motionere, dufte og være sociale.