Er du smittet eller ej? Hav en antigentest med på farten

0
733

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du brug for at vide, at du ikke risikere at smitte din familie, næste gang du besøger dem? Så skal du lade dig teste for COVID-19 forud for besøget. Selvom det selvfølgelig er bedst, at du får en PCR-test, der er udført af sundhedsfagligt personale, har du nogle alternativer. Ét alternativ er hjemmetests, hvor du får et testsæt med en antigentest, der giver et svar på, om du er syg eller rask.

Svaret på en antigentest fås hurtigt

Det er nemt at have en hjemmetest med i tasken, hvis du sidder et sted ude i verden og har et stykke tid for dig selv. En hjemmetest for COVID-19 består i, at du stikker en vatpind ind i næseboret for at pode dig selv og så bruger testsættet til at hitte ud af, om du er positiv eller negativ. Det tager under en halv time at få svar på en antigentest til selvtest, og testene har en meget høj grad af nøjagtighed.

Få sindsro før familiebesøg med en hjemmetest

Dit testresultat fra en selvtest giver dig naturligvis ikke et coronapas, selvom du tester negativ. Den her type hurtigtests er udelukkende til for, at du i det mindste ved, om du er smittet eller ej, så du kan handle derefter. Havde du planlagt at besøge et ældre familiemedlem, giver det sindsro, når du ved, at du med stor sandsynlighed ikke er syg. Ønsker du at finde den ro, så få fat i en hjemmetest.

Husk retningslinjer i øvrigt

Køber du et testsæt, får du selvfølgelig en vejledning med. Når bare du følger den til punkt og prikke, ved du, at chancen for et forkert testresultat er lille. Hvad end du tester, gør du dog stadig klogt i at holde en passende afstand til folk, du besøger, ligesom at den gode håndhygiejne aldrig går af mode.