Du kan nøjes med at klippe hækken én gang om året

0
1337

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan hurtigt blive et uoverkommeligt arbejde at skulle klippe hækken, hvis du gør det i juni og august. Det gode er, at det faktisk slet ikke er nødvendigt. Se her, hvordan du kan slippe afsted med udelukkende at klippe hækken én gang om året.

Hvis du har en hæk, der taber bladene om vinteren, vil du ofte opleve, at de gror enormt meget hen over sommeren og de varme måneder. Det kan ofte være uoverskueligt, da du skal klippe hækken flere gange om året, hvis du ønsker, at din have skal fremstå veltrimmet.

Det er dog ikke nødvendigt at klippe den mere end én gang, hvis du ved, hvornår du skal gøre det – og måske går en smule på kompromis med din forfængelighed. Det er særligt ligusterhække, der kræver, at du klipper dem flere gange.

Klip hækken på dette tidspunkt

HVis du vil undgå at skulle klippe din hæk flere gange om året, er det vigtigt, at du venter lidt, før du går i gang. Normalt siger man, at hækken skal klippes to gange årligt; én gang i juni og én gang i august. Det behøver du dog ikke, hvis du er okay med, at hækken stritter lidt i midten af sommeren.

Hvis det ikke er noget problem for dig, kan du med fordel vente med at svinge hækkeklipperen, indtil det bliver juli. Dét, at du venter en måned med at klippe hækken, betyder, at du ikke skal klippe den igen i august, og det kan være en stor fordel, hvis du er træt af at skulle klippe hækken, hvis du mangler en hækkeklipper, kan du finde en her.

Særligt er det en god og praktisk mulighed, hvis du har en stor hæk, som kræver meget arbejde, når du skal klippe den. Klipper du den på en gråvejrsdag, vil det desuden være nemmere, da der ikke er insekter i hækken, som sværmer op, når du svinger hækkeklipperen.