Der skal være plads til fritid på arbejdet

0
1380
kollegaer dyrker idræt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Undersøgelser viser, at sociale aktiviteter styrker relationen mellem medarbejderne i en virksomhed. Der er mange fordele ved at have et godt sammenhold på arbejdspladsen. Det skaber øget effektivitet, ligesom medarbejdernes motivation og arbejdsglæde stiger, når de trives. Derfor er det vigtigt, at der også er plads til fritid på arbejdet. Her er tre gode forslag til sociale aktiviteter på arbejdspladsen.

Teambuilding

Hvis der er brug for at styrke sammenholdet på arbejdspladsen – eller bare trænger til noget afveksling – er teambuilding en perfekt mulighed for at gøre dette. Mange forbinder teambuilding med et kursus, der ikke har sit udgangspunkt i virksomheden, og derfor er ineffektivt og spild af medarbejdernes tid. Men sådan behøver det slet ikke at foregå – der findes nemlig mange andre former for teambuilding. Dette eventbureau i København tilbyder for eksempel gastronomisk teambuilding. Det er et koncept for medarbejderne samles om at lave mad og i løbet af forberedelsen bliver udfordret på forskellige måder. Generelt tilbyder flere og flere eventbureauer et program, der er tilpasset den enkelte virksomheds ønsker og behov.

Firmafester

En anden oplagt mulighed er at holde en firmafest i ny og næ. De fleste virksomheder holder julefrokost hvert år, da det netop er en perfekt anledning til socialt samvær og samtidig lader medarbejderne vide, at der sættes pris på dem. Til firmafester kan man sagtens gøre en ekstra indsats for at styrke det sociale sammenhold ved for eksempel at sætte gang i spil eller lege.

Ugentlige sociale arrangementer

Sidst men ikke mindst kan man med fordel arrangerer ugentlige arrangementer. Det kunne for eksempel være at spille badminton hver onsdag aften eller drikke en fredagsøl eller -sodavand, inden alle går på weekend. På den måde bliver relationerne holdt ved lige på hverdagsbasis og ikke kun ved store arrangementer, der holdes en eller to gange i året.